MEDNARODNI PROSTOVOLJNI TABOR V GEOPARKU IDRIJA

MEDNARODNI PROSTOVOLJNI TABOR V GEOPARKU IDRIJA

Sreda, 20. februar 2013

V letošnjem letu smo v sklopu Geoparka Idrija prijavili projekt prostovoljnega kampa, kjer bomo s pomočjo mednarodnih prostovoljcev urejevali in utrjevali pešpot od Kanomeljskih klavž do Ovčjaških slapov. Projekt je bil prijavljen na razpis Zavoda  Voluntariat, ki se vključuje v mednarodno organizacija SCI (Service CIvil International). Gre za razpis, kjer organizator pripravi aktivnost, organizacija Voluntariat pa le-to objavi v mednarodni bazi ter na podlagi tega dobi prostovoljce, ki to aktivnost pomagajo izvesti v zameno za prenočišče, hrano ter dodatni program, kjer podrobneje spoznajo območje, v katerem bivajo v času prostovoljnega tabora.

Tovrstne aktivnosti so odlična priložnost za mednarodno promocijo nekega območja, saj prostovoljci praviloma prihajajo močno motivirani z močno željo prispevati v okolje, kjer se tabor izvaja. Kolikor organizator uspe pripraviti (poleg zanimivega in pestrega dela) še kvaliteten spremljevalni program, potem je zadovoljstvo obojestransko. Je pa organizacija tabora način, da organizator z relativno majhnimi vloženimi sredstvi, v domačem okolju veliko pridobi. Ker se pri svojem delu soočamo tako s finančnimi problemi, kakor tudi z organizacijskimi, smo se odločili, da letos poskusimo z ureditvijo pešpoti od Kanomeljskih klavž do Ovčjaških slapov. Če bo tabor uspel, bomo ta model urejanja okolice prenesli tudi na druga območja v Geoparku Idrija.

V drugi polovici julija bomo tako v Idriji za teden dni dobili družbo (predvidoma) 8 mednarodnih prostovoljcev, ki se bodo pod vodstvom TKD Kanomlja in KS Kanomlja lotili urejanja omenjene pešpoti, vključili pa se bodo tudi v program vsakoletnega Krajevnega praznika v Kanomlji, tako da boste imeli vsi priložnost za druženje z našimi gosti. Za dodatni zabavni program in  spoznavanje okolice Idrije bodo poskrbeli organizatorji, Klub idrijskih študentov ter Active Idrija. Vsi našteti bodo v projektu sodelovali na prostovoljni ravni, za kar se jim že zdaj iskreno zahvaljujemo. Materialno organizacijo  prostovoljnega tabora pokriva Občina Idrija.

Opis našega prostovoljnega tabora v mednarodni bazi si lahko ogledate tukaj.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija