VABILO NA POHOD PO FELDBANU

VABILO NA POHOD PO FELDBANU

Petek, 26. junij 2020

Zavod za turizem Idrija in partnerji v projektu »Dediščina vojnega obdobja 20. stoletja« vabijo na POHOD PO FELDBANU, ki bo potekal v nedeljo, 5. julija.


POMEMBNO OBVESTILO

Pohodnike, ki se zanimajo za nedeljski pohod po Feldbanu naprošamo, da se zaradi zaostrovanja razmer v zvezi s COVID19 na pohod prijavijo po e-pošti na branka.m-peternel@visit-idrija.si ali s klicem na telefonsko številko 05 93 44 078 do petka, 3.7.2020. Prav tako naj zaradi omejenega števila parkirnih mest, če je le možno na zbirno mesto pridejo peš, z javnim prevozom oziroma se združijo in pridejo z enim avtomobilom.

Potek pohoda

Pričetek: 5. julij 2020 ob 14.00 
Zbirno mesto: parkirišče pri Divjem jezeru
Dolžina pohoda: 10 km
Trajanje pohoda: 4 ure

Po kratkih pozdravnih in uvodnih besedah bomo krenili po cesti proti Idrijski Beli do mesta, kjer se levo v pobočje odcepi trasa feldbana. Povzpeli se bomo po pot, ki poteka v rahlem vzponu navkreber na sicer strmem terenu v Strugu. Vrh Ključ se bomo usmerili po cesti proti Podroteji in od tam nadaljevali do izhodišča – Divjega jezera.

Mestoma bodo poznavalci zgodovine in domačini, člani Zgodovinskega društva Rapalska meja, pohodnikom s krajšimi predavanji in predstavitvami odstirali zgodovino gradnje in delovanja te vojaške železnice iz 1. svetovne vojne. 

Pohod bo potekal po zahtevnem terenu. Na trasi je nekaj prečenj ob jeklenicah in lestvi, zato ga priporočamo izkušenim pohodnikom z dobro pohodno opremo. Pohod ni primeren za manjše otroke in štirinožne prijatelje. V primeru dežja pohod odpade!


Projekt »Dediščina vojnega obdobja 20. stoletja« sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija