PODELILI SMO CERTIFIKATE ODLIČNOSTI KOLEKTIVNE BLAGOVNE ZNAMKE IDRIJA IZBRANO

PODELILI SMO CERTIFIKATE ODLIČNOSTI KOLEKTIVNE BLAGOVNE ZNAMKE IDRIJA IZBRANO

Petek, 06. marec 2020

V četrtek, 5. 3. 2020, je v hotelu Jožef v Idriji potekala slavnostna podelitev certifikatov odličnosti Kolektivne blagovne znamke Geopark Idrija – Idrija izbrano za leto 2019.  Prejemnikom jih je podelil  župan Občine Idrija Tomaž Vencelj, ki je zbrane tudi nagovoril. Poudaril je, da bo Občina Idrija tudi v prihodnje podpirala razvoj znamke, ter izmed izdelkov izbrala najbolj reprezentativne za namen poslovnih daril.

Direktorica Zavoda za turizem Idrija Valerija Verhovnik je predstavila pomen znamke za dvig turistične ponudbe v Idriji in za povezovanje ponudnikov. Poudarila je, naj prejemniki certifikata le–tega s ponosom uporabljajo, saj zagotavlja preverjeno kakovost, znamka pa se je uveljavila tudi izven lokalnega okolja.

Urška Bajec Rupnik, ki na Zavodu za turizem Idrija koordinira aktivnosti povezane s kolektivno blagovno znamko, je strnila nekaj vtisov z ocenjevanja, ki je potekalo v novembru 2019 in povzela glavne ugotovitve ocenjevalne komisije. Predstavila je vse ponudnike in njihove izdelke.

Na podlagi oblikovanih kriterijev je v letu 2019 strokovna komisija pozitivno ocenila 32 rokodelskih izdelkov, 23 prehranskih izdelkov, 3 jedi ponujene na gostinski način in 4 turistične programe, ki jih je v ocenjevanje prijavilo 23 ponudnikov.

Za kulturo točko so poskrbeli dijaki Gimnazije Jurija Vege Idrija z miniaturno dramatizacijo, ki je nastala v okviru  VIII. Kulturnega maratona ob predstavitvi stripa o J. A: Scopoliju, ki so ga dijaki Gimnazije Jurija Vege ustvarili pod mentorstvom Martina Ramoveša in sodelovanju z Zavodom za turizem Idrija. Tamara Bizjak Caruso, ena izmed avtoric stripa, je pripravila še dramatizacijo okoliščin, ki prikazujejo, kako je razsvetljenski zdravnika in znanstvenik prišel  v Idrijo.

Na podelitvi so bili priložnostno razstavljeni certificirani rokodelski izdelki, na voljo so bili opisi jedi in doživetij. Prehranski izdelki pa so bili vključeni v jedi, ki so jih ob koncu prireditve pripravili in postregli  v hotelu Jožef.

Več o kolektivni blagovni znamki Idrija izbrano in letošnjih prejemnikih certifikatov si lahko preberete na: http://www.geopark-idrija.si/si/geopark/260/idrija-izbrano/

Foto: Bojan Tavčar

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

NED
PON
TOR

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija