POČITNIKARIJA 2019 V GEOPARKU IDRIJA

POČITNIKARIJA 2019 V GEOPARKU IDRIJA

Sreda, 14. avgust 2019
V Geoparku Idrija smo tudi tokratne poletne počitnice preživeli aktivno. V okviru Počitnikarije smo skupaj z Zvezo prijateljev mladine pripravili štiri delavnice za otroke, na katerih smo se zabavali pa tudi veliko novega naučili. 

Na prvi delavnici v juliju smo si ogledali Mestni čebelnjak. Ogledu je sledila delavnica, na  kateri so si otroci izdelali svečko iz čebeljega voska. Delavnico smo izvedli skupaj s Čebelarskim društvom Idrija. Spoznali smo veliko zanimivega o čebelah, medu, delu čebelarja in okušali domači med. 

Na drugi delavnici smo si izdelali okvir za najljubšo poletno fotografijo. Za izdelavo smo potrebovali karton, lepilo, akrilne barve, barvni pesek, školjke ter nekaj domišljije.

V začetku avgusta smo se odpravili odkrivat Antonijev rov. Podali smo se na Perkmandlčkovo turo, na kateri smo spoznavali rudarske poklice in iskali nagajivega škrata Perkmandlca. 

Četrto in hkrati zadnjo delavnico smo imeli v Mejci, kjer smo izdelovali kamnite kaktuse. Najprej smo si ob Idrijci poiskali primerne prodnike, ki smo jih nato pobarvali in postavili v cvetlične lončke. Res so kot pravi kaktusi, ki bodo krasili naše okenske police. 

Zahvaljujemo CUDHg, ki je otrokom omogočil brezplačni ogled Antonijevega rova, Čipkarski šoli Idrija za brezplačno uporabo prostorov za delavnice, Čebelarskemu društvu Idrija za ogled Mestnega čebelnjaka in Zvezi prijateljev mladine Idrija, s katero že več let uspešno sodelujemo. 

Zahvaljujemo se tudi otrokom, ki so ustvarjali z nami in se veselimo Počitnikarije 2020, kjer se bomo zagotovo zopet srečali. 

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SRE
ČET
PET

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija