Projekt Danube GeoTour na ITB v Berlinu

Projekt Danube GeoTour na ITB v Berlinu

Četrtek, 14. marec 2019
Uspešna predstavitev projekta Danube GeoTour na največji turistični borzi na svetu. 
Med 6. in 10. marcem 2019 so imeli partnerji projekta priložnost predstaviti aktivnosti in rezultate na turistični borzi ITB Berlin. Stojnice so bile postavljene v okviru razstavnega prostora Globalne mreže UNESCO  Globalnih Geoparkov. 

V petih sejemskih dneh je bilo obiskovalcem na voljo več različnih stvari, ki so pritegnile njihovo pozornost. Ves čas se je predvajal promocijski video, na voljo je bila promocijska brošura vseh v projektu sodelujočih geoparkov. UNESCO Globalni Geoparki: Hateg (Romunija), Bakony-Balaton (Madžarska) in Idrija (Slovenija) so ponujali pokušino njihovih lokalnih produktov. Geopark Železné Hory (Češka) je obiskovalce navduševal s posebno GeoAplikacijo, ki vsebuje navidezno resničnost. Veliko zanimanja je bilo tudi za prikaz izdelave idrijske čipke, ki je del tradicije v Geoparku Idrija. 

Štirje partnerji so pripravili poseben foto kotiček, v katerem so predstavljali aktivnosti na prostem, ki so jih razvili v sklopu projekta: »GeoRafting« v UNESCO Globalnem Geoparku Eisenwurzen (Avstrija),  “GeoBiking” v UNESCO Globalnem Geoparku Karavanke (Avstrija/Slovenija), “GeoClimbing” v UNESCO Globalnem Geoparku Papuk (Hrvaška) in »GeoHiking« v nastajajočem Geoparku Djerdap (Srbija).  Obiskovalci so se v foto kotičku lahko fotografirali in v dar prejeli polaroidno fotografijo, razglednice in magnete. 

Oliver Gulas, ki je zadolžen za komunikacijske aktivnosti v okviru projekta, je na tako imenovani Pow – Wow konferenci za zaposlene v turizmu predstavil projekt in promocijski video. Poudaril je štiri ključna sporočila projekta Danube GeoTour: 
- Začutite naravo geoprakov in njihovo geodiverziteto
- Doživite zgodovino nastanka Zemlje ob reki Donavi
- Uživajte v spoznavanju ljudi, tradicije in kulturne dediščine
- Raziskujte aktivnosti na prostem in lokalne produkte


Glavni rezultat projekta je skupna Podonavska geopot (Danube GeoTour), ki nastaja v sodelovanju z lokalnimi turističnimi ponudniki v osmih geoparkih kot unikaten, trajnostni turistični proizvod, in sicer v želji, da postane model dobre prakse za inovativen pristop k geointerpretaciji ter razvoju trajnostnega turizma tudi izven Podonavske regije. Skupni inovativni produkt bo povečal sodelovanje med geoparki ter izboljšal vidnost in prepoznavnost UNESCO globalnih geoparkov v območju Podonavja in širše. 

Projekt je sofinanciran iz skladov Evropske unije (ESRR, IPA).

Več informacij o projektu in aktivnostih je na voljo na naslednjih povezavah:
www.interreg-danube.eu/danube-geotour
facebook.com/danubegeotour


Avtor fotografij: Barnabás Korbély

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SOB
NED
PON

9 / 23 °C

12 / 21 °C

9 / 28 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija