Vabilo na izobraževalni dogodek projekta ESTEAM

Vabilo na izobraževalni dogodek projekta ESTEAM

Petek, 22. februar 2019
Geopark Idrija, skupaj s šestimi partnerji: dvema geoparkoma iz Norveške in Portugalske, osnovnimi šolami iz Slovenije in Portugalske, z Univerzo v Ljubljani in računalniškim podjetjem iz Islandije, sodeluje v projektu ESTEAM, ki je financiran v okviru programa Erasmus+.

Glavni namen projekta je izboljšati kakovost poučevanja naravoslovja v šolskem sistemu z uporabo zanimivih, inovativnih metod, ki združujejo interaktivno učenje z aktivnostmi na terenu. Na podlagi analiz nacionalnih učnih načrtov, potreb učiteljev in učencev partnerji pripravljajo mobilno aplikacijo za poučevanju naravoslovnih predmetov v osnovnih šolah.
(več o projektu: https://www.esteamproject.eu/)

V okviru projekta smo skupaj s partnerji razvili mobilno aplikacijo TeachOUT, ki združuje interaktivno učenje naravoslovja z uporabo sodobnih tehnologij in aktivnostmi na terenu. Mobilno aplikacijo so v okviru projekta že testirali učenci in učitelji s Slovenije, Portugalske ter Norveške.

Dne 21. 3. 2019 bo na Osnovni šoli Črni Vrhi nad Idrijo potekalo izobraževanje, ki je namenjeno vsem učiteljem naravoslovja in drugim pedagoškim delavcem. V okviru izobraževanja bodo predstavljeni glavni rezultati projekta ESTEAM – različne možnosti uporabe sodobnih tehnologij v učnem procesu, razvoj mobilne aplikacije TeachOUT, rezultati pilotnega testiranja učencev in bodočih učiteljev iz Slovenije, Portugalske ter Norveške. Popoldanski del pa bo namenjen praktičnemu testiranju mobilne aplikacije na terenu.

Vse aktivnosti so za udeležence multiplikacijskega dogodka  brezplačne in se financirajo v okviru programa Erasmus+.

Za prijavo izpolnite PRIJAVNI OBRAZEC.

Rok za prijavo je 15. 3. 2019

Za dodatne informacije in prijave smo vam na voljo na e-naslovu info@geopark-idrija.si ali tel. št. 05 93 44 077. Podroben program je na voljo v priponki.

Lepo vabljeni, da se dogodka udeležite!
Ekipa ESTEAM

Organizatorji: Center za idrijsko dediščino (Geopark Idrija), Osnovna šola Črni Vrh nad Idrijo, Univerza v Ljubljani – NTF (Oddelek za geologijo)

 

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SOB
NED
PON

9 / 23 °C

12 / 21 °C

9 / 28 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija