Šesti partnerski sestanek projekta ESTEAM

Šesti partnerski sestanek projekta ESTEAM

Petek, 22. februar 2019
Šesti partnerski sestanek projekta ESTEAM je potekal v geoparku Magma na Norveškem med 27. januarjem 2018 in 2. februarjem 2019. Srečanje je bilo razdeljen na dva dela. Prvi del je bil namenjen upravljanju projekta, drugi pa LTT.

Geopark Magma je za dijake in goste pripravil učno pot v Vannbassenganu na okoliških rekreacijskih površinah. V torek 29. januarja so se vsi udeleženci sestanka pridružili 20 dečkom iz srednje šole Husabø Ungdomsskole v gozdu. Razdelili so se v skupine, v vsaki pa so bili tako dijaki kot udeleženci sestanka. Z velikim nasmehom so si naložili aplikacijo in se odpravili reševat naloge. Gozdna tla je prekrivala čudovito sveža in debela snežna odeja. Čeprav je to pohodu dalo pridih vznemirljive eksotike, je obenem otežilo naloge, saj je kamne prekrival sneg.
Ekskurzija je udeležencem priskrbela dragocene povratne informacije, s katerimi so se ukvarjali naslednje dni. Veliko ur so preživeli v Magmini pisarni v Egersundu, razvijali poti in se seznanjali z aplikacijo TeachOut ter njenim CMS. Razvile so se plodne razprave o obeh orodjih in kako bi aplikacijo še nadaljnje razvili v prihodnosti. Locatify je poskrbel za nov vodnik po korakih, predstavil nove značilnosti in pomagal udeležencem, da so razvili nove poti za testiranje.
Sodelujoče šole v projektu so predstavile izzive v posameznih državah pri poučevanju naravoslovnih vsebin in šolskih ekskurzijah ter spregovorile o raznolikosti in spremembah v učnih načrtih. Univerza v Ljubljani je predstavila pregled in povzela odgovore dijakov iz vprašalnikov po pilotnem testiranju. Dijaki iz treh sodelujočih držav si delijo različna mnenja in izkušnje, na splošno pa imajo vsi raje učenje v naravi.

V petek 1. februarja 2019 se je skupina odpravila na novo ekskurzijo v Hellvik. V tem čudovitem kraju je kar nekaj plaž in nekaj udeležencev se je odločilo za kopanje. Temperatura Severnega morja je bila 0 stopinj Celzija, tako da so gostje doživeli pravi duh norveških Vikingov! V Hellviku so testirali novo pot in nekatere novosti, nato pa so se vrnili na plažo in si na odprtem ognju spekli klobase za kosilo.

Zadnji dan sestanka je bil namenjen sprejemanju odločitev glede prihodnosti aplikacije TeachOut. Razpravljali so tudi o načrtih za širitev.

Aplikacijo TeachOut lahko naložimo na pametne telefone, učitelji pa jo lahko začnejo uporabljati pri pouku, čim se prijavijo in dobijo licenco.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SOB
NED
PON

9 / 23 °C

12 / 21 °C

9 / 28 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija