Povabilo lokalnim ponudnikom za sodelovanje v projektu Danube GeoTour

Povabilo lokalnim ponudnikom za sodelovanje v projektu Danube GeoTour

Torek, 17. oktober 2017

UNESCO Globalni Geopark Idrija vabi k sodelovanju v aktivnostih v okviru projekta DanubeGeotour, ki ga izvaja skupaj z 8 evropskimi geoparki.

V projektu, ki ga sofinancira program transnacionalnega sodelovanja Podonavje, se partnerji v šestih delovnih paketih soočajo z naslednjimi izzivi: trajnostno uporabo izjemnega bogastva naravnih virov in dediščine v geoparkih skozi razvoj trajnostnega turizma in izogibanju negativnega vpliva turizma na okolje.

Glavni rezultat bo skupna Podonavska GeoPot (Danube GeoTour) po vseh geoparkih v projektu, kjer bomo tekom projekta osnovali nove in inovativne geoprodukte ter z različnimi elementi izboljšali interpretacijo po posameznih geoparkih. Na ta način bomo izboljšali sodelovanje med geoparki in izboljšali vidnost in prepoznavnost UNESCO globalnih geoparkov v območju Podonavja in širše.

V sklopu projektnih aktivnosti želimo vzpostaviti kolektivno tržno znamko Geoparka Idrija in razviti geoprodukte, ki temeljijo na inovativnosti, kakovosti in tradiciji domačih ter umetnostnih obrti. S tem namenom vabimo k sodelovanju vse, ki bi se želeli aktivno vključiti v oblikovanje novih geoproduktov na območju UNESCO Globalnega Geoparka Idrija.

 Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu: nina.erjavec@visit-idrija.si.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

NED
PON
TOR

-4 / 8 °C

-5 / 6 °C

-4 / 7 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija