Strokovna ekskurzija v Avstrijo

Strokovna ekskurzija v Avstrijo

Ponedeljek, 16. oktober 2017
V četrtek, 12. 10. 2017 smo se v okviru programa IGGP, ki ga financira Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, odpravili na strokovno ekskurzijo v Avstrijo.
Najprej smo se odpeljali v kraj Mittersill, kjer smo si ogledali center za obiskovalce Nationalparkzentrum, ki se nahaja v nacionalnem parku Visoke ture (1.800 m2). Med vodenim ogledom smo spremljali virtualne predstavitve parka, vključno s 360-stopinjsko filmsko panoramo in pogledom na park z orlove perspektive, geološko zgodovino in kamninsko sestavo območja, spoznavali bogato zakladnico rastlinskega in živalskega sveta ter nastanek in razvoj ledenikov vse do današnjih dni.
Drugi postanek smo naredili v kraju Bischofshofen, ki spada v manjši geopark (211 km2), imenovan Ore of the Alps oz. Erz der Alpen. Center, ki je obenem tudi muzej, se nahaja v območju Hochkonings-Winterreich, kjer vsako leto poteka tekmovanje v smučarskih skokih. V njem smo si ogledali razvoj skakalnih smuči vse do danes, spoznavali zgodovino rudarjenja štirih pomembnejših območjih ter odkrivali pestro geologijo geoparka s poudarkom na mineralih oz. kristalih.
Dan smo zaključili z večerjo v prijetni družbi naših kolegov iz Avstrije. Polni novih vtisov in idej smo se v poznih večernih urah vrnili v Idrijo.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

NED
PON
TOR

-4 / 8 °C

-5 / 6 °C

-4 / 7 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija