IZVEDENO 3. PARTNERSKO SREČANJE V NORVEŠKEM MAGMA UNESCO GLOBALNEM GEOPARKU

IZVEDENO 3. PARTNERSKO SREČANJE V NORVEŠKEM MAGMA UNESCO GLOBALNEM GEOPARKU

Ponedeljek, 16. oktober 2017

Tretje srečanje projekta ESTEAM (Izboljšanje učnih metod s povezovanjem šol, strokovnjakov in geoparkov v kombinaciji z aktivnostmi na prostem in IKT tehnologijami), ki ga sofinancira Erasmus + Program Evropske Unije, je bil izveden med 3. in 5. oktobrom 2017 v Magma UNESCO Globalnem Geoparku na Norveškem v mestu Egersund. 14 predstavnikov vseh partnerskih organizacij iz Islandije, Norveške, Portugalske in Slovenije se nas je ponovno srečalo, da pregledamo napredek na projektu in naredimo plan za nadaljnje delo in razvoj rezultatov in projekta do naslednjega srečanja spomladi 2018.

V prvem delu smo se usmerili na evalvacijo prvega rezultata – E-knjige – Raziskava nacionalnih učnih načrtov v Naravoslovju na Portugalskem, Norveškem in Sloveniji. E-knjiga predstavlja rezultate spletne raziskave za učence in učitelje in predstavlja osnovo za razvoj mobilne aplikacije, ki bo predstavljala drugi intelektualni rezultat v projektu. Zato smo se v nadaljnji razpravi usmerili prav na to; pogovarjali smo se tehničnih izvedbah aplikacije, potrdili teme in podteme in izvedli delavnico, kjer smo pripravljali naloge za aplikacijo.

Navkljub spremenljivemu vremenu in dežju, smo se vsi partnerji odpravili do svetilnika Eigerøy – po poti, ki je izbrana za pilotno pot za ESTEAM aplikacijo v Magma UNESCO Globalnem Geoparku. Obiskali smo tudi Jøssingfjord, kjer se nam je odprl lep pogled na stari hiški Hellern, ki stojita pod zavetjem visoke kamnite stene. Obiskali smo tudi lokalno srednjo šolo (Dalane), ki so ravno takrat gostili razred iz Islandije. Skupaj smo se odpravili po poti Ytstebrød in na njej poskusili aplikacijo Turf Hunt, ki je že razvita na tej poti. Srečanje smo zaključili na zabaven način, obiskali smo namreč novo znamenitost za obiskovalce, t.i. Trollpikken, ki nam pripoveduje zanimivo in na trenutke malce hecno zgodbo.

Srečanje je bilo uspešno, naredili smo velik korak na poti do ESTEAM aplikacije in delili veliko idej. Delo na drugem intelektualnem rezultat (mobilni aplikaciji) se bo sedaj nadaljevalo ločeno po državah. Vsi smo navdušeni, da lahko ustvarjamo novo mobilno aplikacijo in pričakujemo testiranje spomladi drugo leto, ko bo tudi naslednji projektni sestanek. Tokrat v Idrijskem UNESCO Globalnem Geoparku v Sloveniji.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

NED
PON
TOR

-4 / 8 °C

-5 / 6 °C

-4 / 7 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija