MREŽA ŠOL LETOS V IDRIJI

MREŽA ŠOL LETOS V IDRIJI

Ponedeljek, 26. september 2016
V Geoparku Idrija zelo aktivno razvijamo in promoviramo izobraževanje o naravni in kulturni dediščini tega območja. Trudimo se razvijati programe za odrasle in otroke, še posebej pa, da se z našimi šolskimi programi vključimo v šolski sistem.

Ena izmed uspešnih šolskih aktivnosti je t.i. Mreža šol Geoparka Idrija, s katero od leta 2013 uspešno povezujemo vse lokalne osnovne šole, in sicer OŠ Idrija, OŠ Spodnja Idrija, OŠ Črni Vrh nad Idrijo in OŠ Cerkno. Mreža je zasnovana tako, da vsako leto ena šola organizira tematski dan s številnimi aktivnostmi za vse učence sedmih razredov vključenih osnovnih šol, ki se izvedejo s pomočjo in sodelovanjem Geoparka Idrija ter strokovnjakov, kar omogoča velik nivo kvalitete prenosa znanja na otroke na ta dan.

V letu 2013 so učenci obiskali Črnovrško planoto, leta 2014 so spoznavali Cerkljansko, preteklo šolsko leto pa so raziskovali Spodnjo Idrijo in Kanomljo. V letošnjem letu je za organizacijo zadolžena OŠ Idrija.

S pomočjo naših partnerjev Osnovne šole Idrija, Čebelarskega društva Idrija, Antonijevega rova, Mestnega muzej Idrija, Planinskega društva Idrija in Občine Idrija smo pripravili 10 izredno zanimivih delavnic. Otroci bodo v okviru delavnic spoznavali ptice, risali vzorce idrijske čipke, izdelovali idrijske žlikrofe, ogledali si bodo mestni čebelnjak in izdelovali mini panjske končnice, s pomočjo aplikacije Turf Hunt spoznavali znamenitosti mesta Idrija, izboljšali svoje znanje na novem igrišču Med kamninami in rožicami na Hleviški planini, se vživeli v vlogo geodetektivov na Rakah, si ogledali Divje jezero in spoznali zgodovino rudnika z ogledom multivizije v Antonijevem rovu.
 
Za izvedbo celotnega programa pa se za finančno podporo zahvaljujemo tudi našim sponzorjem in donatorjem: Trtnik in Trtnik d.o.o., ebm-papst Slovenija d.o.o. in ARHITEKTURA.BO Barbara Oblak s.p.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SOB
NED
PON

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija