USTVARJALNO DOPOLDNE V DRUŽBI DINOZAVROV

USTVARJALNO DOPOLDNE V DRUŽBI DINOZAVROV

Četrtek, 14. avgust 2014
V torek, 12. 8. 2014, so Center za idrijsko dediščino po kratkem premoru ponovno obiskali udeleženci ZPM-jeve Počitnikarije. Tokrat smo se v sklopu geoparkovih delavnic preizkusili v izdelovanju dinozavrove broške.

Udeleženci geoparkove ustvarjalnice so tudi tokrat dokazali, da domišljija ne pozna meja. S pomočjo žice in ostankov blaga so izdelali dinozavre prav posebne vrste – pteranodon. Tekom delavnice smo spoznali, da bi pteranodone v slovenskem jeziku lahko poimenovali leteče in brezzobe živali, kar je tudi njihovega glavna lastnost. Prav tako smo ugotovili, da so bili pteranodoni izjemno lahki in zato tudi zelo dobri letalci. Živeli so ob morju, kjer so se prehranjevali z ribami in drugimi morskimi mehkužci. Kar na dvorišču smo izmerili kakšen je bil razpon njegovih kril in ga primerjali z velikostjo okostja največjega dinozavra, ki so ga odkrili na našem planetu.

Tokratne delavnice se je udeležilo kar nekaj zelo dobrih poznavalcev dinozavrov, zato smo se, poleg ustvarjanja, naučili veliko novih stvari o dinozavrih in o času v katerem so živeli. Nekaj skrivnosti o dinozavrih nam zaradi pomanjkanja časa ni uspelo razrešiti, zato smo se z udeleženci že dogovorili, da se ponovno spet srečamo na Počitnikariji 2015.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija