GEOPARK IDRIJA V PROJEKTU RE-NATURA

GEOPARK IDRIJA V PROJEKTU RE-NATURA

Torek, 08. maj 2012
Geopark Idrija je 8.5.2012 v okviru programa IEE (Intelligent Energy Europe) predal prijavo projekta z naslovom »100% Renewable Natural Areas« (RE-NATURA). Vodilni partner je SQ Consulting in Nizozemske, ki skupaj z devetimi organizacijami, ki upravljajo z naravnimi okolji, v dveh letih predvideva naslednje aktivnosti:

1)      Oblikovati smernice »100% Renewable Natural Areas«,

2)      Analize in navodila za oblikovanje trajnostnega energijskega plana v naravnih območjih in strategijo za 100 % uporabo obnovljivih energijskih virov do leta 2050,

3)      Pilotne projekte, vključno z Geoparkom Idrija,

4)      Komunikacijske in promocijske aktivnosti.

Projekt je bil oblikovan tudi s podporo Občine Idrija. Poleg Idrije so se projektu pridružile še organizacije iz Španije, Nemčije, Slovenije, Italije, Velike Britanije in Norveške.

Zanimivost

Evropska komisija je leta 2006 pripravila Zeleno knjigo o bodoči evropski energetski politiki. Na podlagi posvetovanja, ki je sledilo, je v začetku leta 2007 sprejela predlog celovite evropske energetske politike, ki so jo voditelji EU še isto leto skoraj v celoti podprli. Določili so, da je cilj 20% delež obnovljivih virov energije (OVE) do leta 2020 zavezujoč. Trenutno v Sloveniji delež OVE znaša 15%.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SOB
NED
PON

9 / 23 °C

12 / 21 °C

9 / 28 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija