Pohodne in kolesarske poti

Zaradi pestrosti in razčlenjenosti območja je označenih in urejenih več tematskih pohodnih in kolesarskih poti. Izmed pohodnih poti so nekatere primerne tudi za nordijsko hojo. Izpostavili pa bi številne planinske poti, ki nudijo pohodniške užitke v vseh letnih časih.

Tudi kolesarjem je Idrijsko hribovje pisano na kožo. Ponuja pester izbor kolesarskih poti za vsak okus, za gorska in treking kolesa, od lahkih ravninskih prog za družine, do najzahtevnejših vzdržljivostnih poti za izkušene kolesarje. Vzponi na idrijske vrhove vas bodo prevzeli z nepozabnimi razgledi, na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji spusta.

Izpostavili bi še karto Geoparka Idrija – Doživetje naravne in kulturne dediščine, na kateri je označenih 22 kolesarskih in pohodnih tematskih poti, ki niso namenjene zgolj aktivnemu preživljanju prostega časa, temveč potekajo ob številnih naravnih in kulturnih posebnostih območja. Vanje so vključeni turistični ponudniki na podeželju, ki znajo poskrbeti za pristno lokalno okrepčilo med vašim izletom.

 

Tematske poti; Foto: arhiv Geoparka Idrija

Vreme

NED
PON
TOR

-4 / 8 °C

-5 / 6 °C

-4 / 7 °C

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija