Mreža šol

mreža šol 2 fb cover

 

Je »projekt«, s katerim od leta 2013 uspešno povezujemo vse lokalne osnovne šole:

OŠ Idrija, OŠ Spodnja Idrija, OŠ Črni Vrh nad Idrijo in OŠ Cerkno.

 

Glavni namen aktivnosti je učencem sedmih razredov vseh štirih osnovnih šol na zanimiv način približati in predstaviti naravno in kulturno dediščino ter tradicijo Idrijsko-Cerkljanskega območja.

Učenje v naravi preko svojih lastnih izkušenj je najučinkovitejši način učenja. Vsako leto šola organizatorka v sodelovanju z Geoparkom Idrija pripravi pester enodnevni program s številnimi delavnicami, predavanj in predstavitvami. K sodelovanju so povabljeni tudi domači strokovnjaki in poznavalci tega okolja, kar zagotavlja visoko kvaliteto izvedenih aktivnosti.

Prvič je bil dan izveden leta 2013 na Črnovrški planoti v organizaciji Osnovne šole Črni Vrh nad Idrijo, v naslednjih dveh letih sta ji sledili: leta 2014 Osnovna šola Cerkno in leta 2015 Osnovna šola Spodnja Idrija

V letošnjem šolskem letu 2016/2017 smo naše sedmošolčke gostili v Idriji  v organizaciji Osnovne šole Idrija.

S pomočjo naših partnerjev Osnovne šole Idrija, Čebelarskega društva Idrija, Antonijevega rova, Mestnega muzej Idrija, Planinskega društva Idrija in Občine Idrija smo pripravili 10 izredno zanimivih delavnic. Otroci so v okviru delavnic spoznavali ptice, risali vzorce idrijske čipke, izdelovali idrijske žlikrofe, ogledali so si  meščanski čebelnjak in izdelovali mini panjske končnice, s pomočjo aplikacije Turf Hunt spoznavali znamenitosti mesta Idrija, izboljšali svoje znanje na novem igrišču Med kamninami in rožicami na Hleviški planini, se vživeli v vlogo geodetektivov na Rakah, si ogledali Divje jezero in spoznali zgodovino rudnika z ogledom multivizije v Antonijevem rovu.
 
Za izvedbo celotnega programa pa se za finančno podporo zahvaljujemo tudi našim sponzorjem in donatorjem: Trtnik in Trtnik d.o.o., ebm-papst Slovenija d.o.o. in ARHITEKTURA.BO Barbara Oblak s.p.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vreme

NED
PON
TOR

12 / 17 °C

7 / 18 °C

4 / 20 °C

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija