KOLESARSKI IZLET PO VOJSKARSKI PLANOTI

KOLESARSKI IZLET PO VOJSKARSKI PLANOTI

 • Začetek: Sobota, 09. junij 2012 ob 08:30
 • Zaključek: Sobota, 09. junij 2012 ob 13:00
 • Ker je dom Vojsko lahko zelo dobro izhodišče za številne, tudi večje kolesarske podvige (možne smeri proti Idriji, Beli, Kanomlji, Oblakovemu vrhu, Gorenji in Dolenji Trebuši, Lokvam, Črnemu Vrhu nad Idrijo) in ker se Vojskarska planota ponaša z nemalo zanimivimi točkami, organiziramo v soboto, 9.6.2012, kolesarski izlet po Vojskarski planoti. Izlet je primeren za vse ljubiteljske kolesarje, čeprav je vmes sicer tudi kakšen vzpon ali spust!

  Izlet bomo pričeli ob 8.30 pred domom Vojsko, CŠOD in se odpeljali v smeri proti Hudourniku. Prvi postanek bo nad Partizansko tiskarno Slovenija, do katere se bomo spustili peš in si jo brezplačno ogledali, oskrbnik g. Albin Skok pa nam bo o njej marsikaj zanimivega povedal. Po povratku na planoto bomo kolesarjenje nadaljevali mimo Vojščice do Hudournika, kjer bomo imeli krajši postanek z razgledovanjem. Zatem se bomo spustili proti Gačniku in si v bližini kmetije Na Brdu ogledali Brdarjev slap, prvega od 14-ih slapov Gačnika. Sledil bo počasen povratek proti domu Vojsko, kjer bodo kolesarji prejeli brezplačno toplo malico.

  Na poti se bomo ustavljali ob ogledih zanimivosti, zato bo izlet trajal predvidoma slabe 4 ure (kolesarjenje, hoja, ogledi). Samega kolesarjenja bo približno 15 km (krožna pot), poleg tega pa še za slabo uro hoje (tiskarna, Hudournik). 

  Na dan kolesarskega izleta po Vojskarski planoti bodo v domu Vojsko prejeli brezplačno toplo malico tudi vsi kolesarji, ki bodo na Vojsko prikolesarili iz katerekoli smeri (iz Idrije, Bele, Trebuše, Kanomlje, Črnega Vrha, Lokev). Malica bo na voljo med 12. in 13. uro, prejeli pa jo bodo kolesarji, ki se bodo nanjo predhodno prijavili do srede, 30.5.2012.

  V primeru slabe vremenske napovedi bomo kolesarjenje prestavili za 1 teden, o tem pa bomo lahko obvestili le prijavljene kolesarje, zato prosim, da se na izlet ali toplo malico prijavite vsi kolesarji!

   

  Prijave sprejemamo do torka, 5.6.2012, na e-naslov: vojsko@csod.si

   

  Tisti, ki radi kolesarite in raziskujete tudi bolj skrite kotičke Slovenije, boste v domu prejeli evidenčne kartončke Kolesarske transverzale CŠOD, v katere boste ob morebitnih obiskih ostalih 22-ih domov CŠOD po Sloveniji lahko vaše obiske potrdili z žigi ali nalepkami posameznih domov. Seveda boste na svojih kolesarskih potepanjih po domovih CŠOD in njihovi okolici v domovih lahko tudi prenočili.

  Zahvaljujem se Mestnemu muzeju Idrija za možnost brezplačnega ogleda Partizanske tiskarne Slovenija za vse udeležence kolesarskega izleta!

   Vidimo se torej v soboto, 2. junija 2012, ob 8.30, pred domom Vojsko, CŠOD.

  VABLJENI!

  Meta Vončina Gnezda, vodja OE Vojsko

  Vreme

  PON
  TOR
  SRE

  4 / 18 °C

  8 / 12 °C

  9 / 10 °C

  Elektronska obvestila

  Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

  Geopark Idrija je družaben

  Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija