Predavanje Bogomirja Remškarja KRAŠKO PODZEMLJE V POSOČJU

Predavanje Bogomirja Remškarja KRAŠKO PODZEMLJE V POSOČJU

 • Začetek: Četrtek, 16. april 2015 ob 18:00
 • Zaključek: Četrtek, 16. april 2015 ob 19:00
 • V sklopu dogodkov Dneva Soče 2015, vas lepo vabimo na predavanje Bogomirja Remškarja Kraško podzemlje v Posočju, ki bo potekalo 16. 4. 2015 v Centru idrijske čipke (Prelovčeva 2) v Idriji.

  Kraške planote v Posočju so glavni vodni vir zahodne Slovenije. Voda s Trnovskega gozda deloma napaja tudi Idrijco in njene pritoke.

  Bogomir Remškar je jamar, jamarski reševalec in predsednik jamarskega društva Danilo Remškar iz Ajdovščine, ki je bilo l. 2007 in 2009 prejemnik Putikove nagrade (nagrada za največji jamarski dosežek leta v Sloveniji). Registriral je preko sto jam v Katastru jam jamarske zveze Slovenije. Odkril in raziskoval je brezno Bela griža, z 884 m globine najglobjo jamo dinarsko kraške Slovenije, ter sodeloval pri raziskavah najdaljše jame v Sloveniji t.j. Sistema Migovec z dolžino 27 km. Na predavanju »Kraško podzemlje v Posočju« bo predstavil največje  jame Kanina, Tolminskega Migovca in Trnovskega gozda, ki so hkrati najglobje jame v Sloveniji. Med njimi je brezno Vrtiglavica, ki velja celo za najglobje enotno brezno na svetu.

  Vreme

  TOR
  SRE
  ČET

  19 / 27 °C

  15 / 27 °C

  17 / 31 °C

  Elektronska obvestila

  Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

  Geopark Idrija je družaben

  Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija